Avertizarea de cod portocaliu de viscol, valabila pana duminica seara, a fost restransa la Capitala si 13 judete din sud-estul tarii, in timp ce alte 14 judete din sud, centru si est sunt sub cod galben de viscol, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Codul portocaliu ramane valabil, pana duminica la ora 22, pentru judetele Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, inclusiv Bucuresti, Prahova, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati, transmite MEDIAFAX.

Astfel, viscolul puternic va continua in cea mai mare parte a Munteniei si Dobrogei, in sudul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura. In aceste regiuni, dar cu precadere in judetele Buzau, Braila, Vrancea si Ialomita, viteza vantului la rafala va depasi temporar 70 - 80 km/h, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. In sud-estul Dobrogei, mai ales la inceputul intervalului, vor mai fi ploi si lapovite, moderate cantitativ si izolat se va depune polei.

Totodata, se afla sub cod galben de viscol judetele Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt, Valcea, Arges, Brasov, Covasna, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi, Suceava si Botosani.

Astfel, in Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si jumatatea nordica a Moldovei va ninge, dar viteza vantului la rafala va fi de pana la 45 - 50 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.