Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, este de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, inaintea contestatiilor, anuntate luni de ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Ministrul Educatiei a precizat ca au promovat bacalaureatul 62 la suta dintre absolventii de clasa a XII-a din promotia 2012 - 2013 si 30,6 la suta din absolventii promotiilor anterioare.

Pricopie a spus ca in continuare exista diferente mari in promovabilitatea la bacalaureat intre mediul urban si cel rural. Astfel, potrivit lui Pricopie, promovabilitatea in mediul rural este mai mare decat in urban si sunt inca rate destul de mici la liceele tehnologice.

Ministrul a mai spus ca, probabil, exista o crestere, statistic vorbind, fata de anul trecut, pe de o parte pentru ca subiectele au fost diferentiate si, pe de alta parte, pentru ca au fost mai putini inscrisi. Pricopie a precizat ca daca anul trecut au fost 200.187 de inscrisi, in acest an au fost 188.842.

"Ar trebui sa analizam cu mai multa atentie datele pe fiecare tip de specializare. La o prima vedere avem o crestere fata de anul trecut", a declarat Pricopie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.