Zona de sud-est a Romaniei se va afla sub seceta in lunile iulie si august, potrivit prognozei in ceea ce priveste rezerva de umiditate din solul agricol, a declarat, vineri, in cadrul unui forum de specialitate, Ion Sandu, directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).
"Deja din luna iulie cantitatile de precipitatii vor fi mult sub normele climatologice. In august, prognoza arata mult mai rau si imi doresc sa nu se realizeze pentru ca daca productia de grau va fi buna din punct de vedere al rezervei de umiditate, pentru porumb si celelalte culturi vor fi probleme.

Concluzia este ca prognozele actuale si rezerva de umiditate pentru lunile iulie si august, trebuie sa ne asteptam ca toata zona de sud-est a tarii sa fie sub seceta. Ne dorim sa nu se realizeze, dar dupa cum au evoluat lucrurile in ultimi ani se pare ca vom avea o seceta la fel de puternica ca in anul anterior", a subliniat Ion Sandu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.