Dupa ce primele estimari publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS) au aratat ca economia romaneasca a accelerat in al doilea trimestru al acestui an, inregistrand un avans de 5,9%, pe serie bruta, fata de aceeasi perioada din 2016, depasind prognozele analistilor, reactia fostului premier Sorin Grindeanu nu a intarziat sa apara.

"Cifrele publicate astazi de INS sunt cea mai buna dovada ca evaluarea care a dus la caderea guvernului Grindeanu nu a avut nicio legatura cu realitatea. Dar cine sa se incurce cu adevarul?", a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Datele publicate miercuri arata o accelerare a cresterii economice in al doilea trimestru din 2017 fata de primul trimestru, cand produsul intern brut (PIB) al Romaniei a crescut cu 5,7% fata de aceeasi perioada din 2016, si pe serie bruta si pe cea ajustata, si cu 1,8% fata de trimestrul precedent.

In date ajustate sezonier, PIB-ul Romaniei a urcat cu 5,7% in al doilea trimestru fata de aceeasi perioada din 2016, dupa un avans de 5,7% in trimestrul I din 2017, de 5% in trimestrul IV din 2016 si de 4,4% in al treilea trimestru al anului trecut.

In ceea ce priveste evolutia fata de trimestrul anterior, cresterea din al doilea trimestru din acest an a fost de 1,6%, dupa +1,8% in primul trimestru, +1,6% in trimestrul IV din 2016 si +0,7% in al treilea trimestru din 2016, arata seriile publicate de INS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.