Oferta facuta de vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, de a fi sustinut financiar din fondurile europene pentru a renova penitenciarele din Romania ar fi fost refuzata de catre guvernul Ciolos, sustine premierul Sorin Grindeanu.
"Domnul prim-vicepresedinte (n.r. - al Comisiei Europene) Timmermans stia exact si situatia legata de penitenciare, a vizitat in trecut penitenciare in Romania. S-a oferit sa ajute Guvernul Ciolos pe fonduri europene si acesta a spus ca nu este nevoie. Noi avem nevoie si saptamana asta o sa trimitem cerere oficiala pentru a accesa fonduri europene pentru renovare si pentru tot ceea ce inseamna conditii in penitenciare. Consider ca este o oportunitate pe care nu avem voie sa o ratam", a sustinut seful Executivului la un post de televiziune, citat de dcnews.ro.

De asemenea, premierul este de parere ca renovarea penitenciarelor nu rezolva problema conditiilor din inchisori.

"Trebuie sa existe si ceea ce nu inventam noi, acele masuri alternative si exista proiecte in Camera Deputatilor care ar trebuie sa intre intr-un regim mai rapid de adoptare. Nu noi am inventam chestiuni legate de bratari sau de alte masuri alternative pentru pedepsele usoare"
, a spus Grindeanu, citat de digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.