Premierul Dacian Ciolos a vorbit la telefon, marti dimineata, cu liderul PSD, Liviu Dragnea, referitor la anumite reglementari legislative cum ar fi nivelul salariului minim pentru anul viitor, dar si posibilitatea ca Guvernul sa proroge anumite prevederi din Codul Fiscal, prim-ministrul aratand ca va tine cont de aceasta dorinta de a nu pune presiune pe bugetul de anul viitor.

Liviu Iolu a declarat, marti, pentru News.ro, ca premierul Dacian Ciolos a avut o convorbire telefonica cu presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea. Subiectele discutate au fost legate de salariului minim pentru 2017.

Premierul va tine cont de dorinta de a nu pune presiune pe bugetul de anul viitor”, a afirmat Liviu Iolu pentru News.ro.

De asemenea, Dragnea i-a solicitat premierului sa analizeze posibilitatea prorogarii pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal, Iolu precizand ca premierul Dacian Ciolos ”va proroga aceste termene pentru ca principiile acestui guvern - predictibilitate si responsabilitate - raman valabile pana la finalul mandatului”.

Liviu Dragnea i-a cerut lui Ciolos sa amane reducerea unor taxe

Liderul PSD doreste ca scaderea TVA la 19%, eliminarea supraaccizei pe carburanti si a taxei pe stalp prevazute de Codul Fiscal intocmit de Guvernul Ponta sa fie amanate pentru anul 2018.

"Sigur, i-am spus domnului Prim Ministru ca noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat in timpul campaniei electorale si in acest sens i-am solicitat sa analizeze posibilitatea prorogarii pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Astfel, noi avem in program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar in acelasi timp pastrarea actualei cote de 20% in 2017 deoarece consideram ca reducerea doar cu 1 punct procentual a TVA-ului in acest an nu va aduce un avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor", a declarat Dragnea, pentru stiripesurse.ro.

Liviu Dragnea se pronunta, de asemenea, impotriva reducerii accizelor la carburanti si a eliminarii taxei pe constructii speciale, asa zisa taxa pe stalp.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.