Ludovic Orban a declarat la Consiliul National ca interesul liberalilor ar fi acela de a-l lasa pe Victor Ponta ”sa-si franga gatul si sa duca PSD sub 25%”, insa partidul trebuie sa-si asume ”raspunderea guvernarii, fara calcule electoraliste”.

”Rezerva de rabdare a romanilor fata de cei care au condus Romania in ultimii 25 de ani este aproape consumata. Noi suntem ultima lor speranta din ceea ce exista astazi pe scena politica romaneasca. Trebuie sa fim altfel, asa cum isi doresc ei sa fim. Sa nu exercitam functia politica, functia publica, asa cum s-a facut astazi, cu aroganta, cu minciuna, vanzand iluzii, promitand cate in luna si cate in stele. Trebuie sa fim decenti, trebuie sa fim modesti, trebuie sa avem un pic de smerenie fata de izvorul puterii politice. Trebuie sa generam o putere politica care sa nu se intemeieze cum s-a intemeiat pana astazi, pe structuri de autoritate, pe politie, pe parchete, pe servicii de informatii asupra carora s-a incercat controlul politic”, a declarat Orban, scrie MEDIAFAX.

El a sustinut ca liberalii trebuie sa fie atenti la ”vocea strazii”. ”Nu odata ajunsi la putere sa ne punem geamuri fumurii in limuzine, sa inconjuram de sepepisti, sa ne schimbam numarul de telefon, sa nu ne mai gaseasca niciun cetatean atunci cand isi doreste sa-i fie rezolvata o problema. PNL trebuie sa readuca puterea politica in mana societatii, nu numai la alegeri odata la patru ani, ci zi de zi”, a afirmat Orban. Prim-vicepresedintele PNL a mentionat ca interesul liberalilor ar fi acela de a-l lasa pe Victor Ponta sa-si franga gatul si sa duca PSD sub 25%, insa partidul trebuie sa-si asume ”raspunderea guvernarii fara calcule electoraliste”.

”Noi trebuie sa luam decizia sa ne asumam raspunderea guvernarii. Poate ca cel mai bine pentru noi ar fi sa-l lasam pana la capat pe Ponta sa-si franga gatul si sa duca PSD sub 25%, ca sub 30% mai are putin si il duce. Daca am fi egoisti, daca ne-am gandi la interesul nostru partinic, poate ca asa ar trebui sa facem. Daca in schimb ne gandim la Romania, suntem obligati sa ne asumam obiectivul de a ne asuma raspunderea guvernarii, cat mai repede posibil, fara calcule electoraliste”, a spus el.

Orban a sustinut ca PNL are in acest moment 165 sau 167 de parlamentari si are nevoie de 286 de parlamentari pentru a forma o majoritate guvernamentala. In acest sens, el a precizat ca vor urma discutii cu fiecare parlamentar in parte, dar si cu grupurile politice in afara de PSD, pentru a determina obtinerea guvernarii, dar fara promite functii si avantaje pentru familiile parlamentarilor in cauza.

Citeste si:
Încep calculele politice: PSD, ALDE Și Pro România pregătesc o alianță
Încep calculele politice...

Ponta este in stare sa faca orice pentru a ramane la putere. L-ati vazut deja, e in stare sa-l laude pe presedintele Romaniei mai mult decat pe noi, cel care l-am sustinut si am determinat decizia oamenilor ca domnul Iohannis sa ajunga presedintele Romaniei. Domnul Ponta e in stare sa dea contracte oricarui parlamentar, sa angajeze orice nevasta sau orice ruda a oricarui parlamentar numai pentru a-l tine sa voteze cu Guvernul pe care il sprijina. Domnul Ponta e in stare sa ne fure orice fel de initiativa pe care o avem, cum de altfel si face in ultimul timp, in care ne ne trezim ca vorbeste Victor Ponta despre proiectele noastre”, a mai declarat Orban.

Consiliul National al PNL s- reunit, sambata, la Palatul Parlamentului, in prezenta a peste 1000 de delegati, pentru a finaliza procesul de fuziune a filialelor vechiului PNL si fostului PDL, dar si pentru a adopta linia politica pe care o vor urma liberalii in acest an, in special in Parlament.

Citeste si:
USR și Bodgan Aurescu condamnă discursul premierului Viktor Orban...
USR și Bodgan Aurescu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.