Guvernul si-a propus ca in acest an sa adopte mai putin de 75 ordonante de urgenta, pentru a ajunge la un numar "rezonabil", dupa ce anul trecut au fost emise 95 astfel de acte normative, dintre care cel putin 20-25 puteau fi adoptate ca legi daca erau pregatite din timp, a anuntat premierul Ponta.

El a apreciat ca cele 95 de ordonante de urgenta adoptate anul trecut reprezinta cu siguranta cel mai mic numar de astfel de ordonante emise de un guvern in ultimii zece ani.

Ponta a aratat ca, daca ministrii lucrau din timp la aceste acte normative si nu veneau "in ultima secunda", cel putin 20-25 de ordonante puteau fi promovate ca proiecte de legi si trimise spre dezbatere Parlamentului. In acest context, premierul a aratat ca isi propune ca, in acest an, Guvernul sa emita mai putin de 75 ordonante de urgenta, scrie MEDIAFAX.

"Tot mi se pare mult, din cele 95, eu cred ca vreo 20 puteau sa fie proiecte de legi daca le lucrati mai din timp si nu veneati in ultima secunda. Haideti sa ne stabilim, ca obiectiv in 2015, sa scadem sub 75 si, usor-usor, sa ajungem intr-adevar la un numar rezonabil. Nu cred si nimeni care a lucrat intr-un guvern nu va crede ca vreodata n-o sa fie nevoie de ordonante de urgenta, toate tarile democratice au aceasta masura pentru situatii de urgenta, dar cred ca, din cele 95 pe care le-am adoptat, cel putin 20-25, daca le lucrati din timp, puteau fi proiecte de legi si mergeau pe calea normala", a spus prim-ministrul.

El a adaugat ca, in viitor, atunci cand ministrii vor propune ordonante, ii va intreba de ce nu este vorba de un proiect de lege si de ce nu l-au elaborat din timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.