Premierul Victor Ponta a declarat ca initiativa lui Calin Popescu Tariceanu privind suspendarea sefului statului va fi discutata in PSD, mentionand ca este vorba despre un demers serios si precizand ca orice zi fara Traian Basescu reprezinta un rau mai putin pentru tara.

"Mi se pare un lucru extrem de serios si important. Evident ca il vom discuta in cadrul grupurilor parlamentare si la PSD. Dar ca sa ne stabilim pozitia tactica, pentru ca strategic vreau sa va spun un lucru foarte clar: evident ca si eu si cred ca si cei mai multi nu doar din cei din PSD, cei mai multi din cei 7,4 milioane de romani considera ca orice zi mai putin in care Traian Basescu ramane presedinte inseamna un rau mai putin pentru Romania si inseamna mai multa dreptate", a precizat Ponta, la Antena 3.

Premierul a mai spus ca "obiectivul fundamental este sa nu ne trezim cu un al treilea mandat Traian Basescu, fie ca este Iohannis, Udrea sau oricare dintre ei".

El a negat faptul ca l-ar fi pus pe Tariceanu sa faca acest demers, afirmand ca a fost cu familia la Cornu. "Domnul Tariceanu este un om suficient de matur si pe picioarele domniei sale ca sa faca un demers fara sa-i spun eu sau fara sa aiba acordul meu", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, premierul a declarat ca, la nivel de principiu, daca presedintele incalca Legea fundamentala, atunci se ajunge la suspendare si apoi la demitere. Totodata, Victor Ponta a declarat ca va urma "o perioada in care trebuie pur si simplu sa ne pregatim de debasificarea societatii romanesti".

"Cred ca efectele asupra societatii romanesti lasate de cei 10 ani de regim Traian Basescu sunt destul de asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania", a mai spus Ponta.

Presedintele Senatului, liderul PLR Calin Popescu Tariceanu, propune initierea procedurii de suspendare si demitere a presedintelui Basescu, el avansand si un calendar, vizand suspendare in preajma datei de 23 septembrie si referendum de demitere in 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidentialelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.