Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, ar putea fi propus de liberali pentru postul de ministru al Economiei in locul lui Andrei Gerea, au declarat surse din PNL Alba.

Potrivit surselor citate, in interiorul PNL s-a discutat despre nominalizarea senatorului Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei.

Sursele citate au precizat ca decizia urmeaza sa fie luata vineri, dupa Delegatia Permanenta a PNL.

Potrivit MEDIAFAX, liberalii urmeaza sa discute in Delegatia Permanenta si despre nominalizarile la Ministerul de Interne si la Ministerul de Finante, dupa demisiile lui Radu Stroe si Daniel Chitoiu.

De asemenea, conform unor surse liberale, urmeaza sa fie facute inlocuiri si la Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii. In PNL se discuta despre nominalizarea lui Eugen Nicolaescu la Finante, iar in locul acestuia sa fie desemnat presedintele CNAS, Cristian Busoi. La Ministerul Muncii ar urma sa fie desemnata Cristina Pocora.

Potrivit unor surse din USL, in discutie ar fi si o rocada de ministere intre PNL si PSD, respectiv MAI cu MApN. In acest caz, MAI este vizat de vicepremierul Gabriel Oprea, iar de la Aparare ar urma sa plece Mircea Dusa si sa fie numit un liberal, fiind vehiculate numele lui George Scutaru si Corneliu Dobritoiu.

Teodor Atanasiu este din 2012 senator, reprezentand cel mai mare colegiu din judetul Alba, care cuprinde zonele Alba Iulia, Cugir - Zlatna si Muntii Apuseni.

Atanasiu a fost anterior deputat, iar in perioada 2004 - 2008, membru in Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu, fiind ministru al Apararii si ulterior presedinte al AVAS.

Atanasiu a fost, in perioada 2004 - 2005, presedinte al Consiliului Judetean Alba, iar la alegerile din 2012 a candidat din nou pentru aceasta functie fiind invins de democrat-liberalul Ion Dumitrel.

Teodor Atanasiu conduce PNL Alba de aproximativ 20 de ani, fiind presedinte al filialei din anul 1993.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.