Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri seara la TVR ca masura Guvernului privind reesalonarea creditelor la banci nu a fost discutata si agreata in PNL, mentionand ca in opinia sa nu este o masura liberala si va solicita clarificari la Delegatia Permanenta a partidului.

Iohannis a fost intrebat daca masura Guvernului este una liberala.

"Sunt sceptic, ca sa nu spun altceva. Pe de alta parte, sunt putin surprins fiindca este o masura care – cel putin asa am inteles eu de la televizor – a fost discutata, negociata si acceptata de FMI. Surprinderea mea vine din faptul ca ea nu a fost discutata in partid. Si atunci, sigur, se pune problema daca Guvernul a avut o sansa enorma sa introduca aceasta masura in registrul masurilor discutate cu FMI si nu a mai avut rabdare sa se discute in partidele politice aceasta masura, sau daca din alte motive pe care nu le cunosc s-a omis consultarea politica. Una peste alta, aceasta masura la noi in partid nu a fost discutata, deci cert nu a putut fi agreata, cum nu a fost discutata", a sustinut prim-vicepresedintele PNL, potrivit MEDIAFAX.

El a mai precizat ca in opinia sa “nu este o masura liberala” cea anuntata de Guvern si asumata de ministrul de Finante, Daniel Chitoiu.

Iohannis a precizat ca la Delegatia Permanenta a PNL de vineri va solicita clarificari in privinta modului in care s-a decis promovarea masurii, fara consultarea PNL.

Citeste si: Cadou electoral de 4 mld. lei: Ratele la credite ale romanilor cu venituri mici, reduse


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.