Presedintele Traian Basescu, aflat in vizita de stat in Israel, a fost primit, luni dimineata, la Ierusalim, de omologul israelian Shimon Peres.

Pe agenda intalnirii de la Resedinta Prezidentiala "Beit Hanasi" se afla de asemenea un cuvant de multumire adresat de presedintele Romaniei, semnarea in Cartea de Onoare si convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale.

Tot luni, la ora 11.00, la sediul Guvernului, sunt programate scurte declaratii de presa ale presedintelui Romaniei si ale prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu, urmate de convorbiri ale celor doi oficiali, iar la ora 12.10, la Muntele Herzl, Cimitirul Eroilor Israelieni, va avea loc un ceremonia de depunere a unei coroane de flori la mormantul lui Theodor Herzl.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Traian Basescu va vizita, la ora 12.20, Muzeul Memorial al Martirilor si Eroilor Holocaustului "Yad Vashem", urmand ca la ora 12.40 sa se desfasoare ceremonia de aprindere a "Flacarii Vesnice" si depunerea unei coroane de flori la Memorialul Martirilor.

Traian Basescu mai are trecuta in agenda vizitei de stat vizitarea Memorialului Copiilor si semnarea in Cartea de Onoare, precum si participarea la semnarea Declaratiei de cooperare intre Administratia Prezidentiala din Romania si Memorialul Martirilor si Eroilor Holocaustului "Yad Vashem" din Israel pentru combaterea discriminarii, intolerantei si antisemitismului.

Conform programului, la ora 13.45, ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Avigdor Lieberman, va oferi un dejun in onoarea presedintelui Romaniei, iar la ora ora 16.15, presedintele se va afla in Orasul Vechi, unde va vizita Biserica Sfantului Mormant si Zidului Plangerii.

De asemenea, la ora 19.00 va avea loc un dineu de stat oferit de presedintele Statului Israel, Shimon Peres, in onoarea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la resedinta prezidentiala "Beit Hanasi".

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Marti, presedintele Traian Basescu are programate, la sediul Guvernului, convorbiri cu presedintele Knessetului Statului Israel, Yuli Edelstein, iar la ora 10.40, va avea loc vizitarea Asezamantului Bisericii Ortodoxe Romane la Locurile Sfinte.

Seful statului are programate, marti, si intalniri cu comunitatile de romani din zona.

Presedintele Basescu va face de asemenea marti o vizita la Ramallah, urmand sa aiba o intrevedere cu presedintele Teritoriilor Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Presedintele Traian Basescu se afla, in perioada 19-21 ianuarie, in vizite de stat in Israel si Teritoriile Palestiniene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.