Vicepresedintele PNL Cristian Buican solicita demisia ministrului Dan Sova si a conducerii PSD Valcea pentru ca au renuntat la proiectul autostrazii Sibiu - Pitesti, lucru care ar avea consecinte nefaste asupra activitatii economice din zona, in frunte cu Dacia-Renault.

Buican, care este si presedintele PNL Valcea, aminteste, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca ministrul Sova a anuntat amanarea pentru dupa anul 2018 a oricarui demers de realizare a tronsonului de autostrada Sibiu-Pitesti "si implicit distrugerea viitorului judetului, si a oricarei sanse de dezvoltare a Valcii".

Vicepresedintele PNL solicita din acest motiv demisia ministrului Dan Sova, dar si a conducerii PSD Valcea, "pentru ca nu au reusit sa-si convinga colegii din PSD de la nivel guvernamental ca tronsonul de autostrada Sibiu-Pitesti reprezinta o necesitate".

El sustine ca anuntul reprezentantilor PSD va avea "consecinte nefaste asupra intregii economii nationale, Dacia-Renault, compania privata cu cel mai mare aport la PIB-ul Romaniei".

"Chiar daca in materialul prezentat referitor la prioritatile Romaniei, in materie de autostrazi, se regaseste un mic tronson intre Pitesti si Ramnicu-Valcea, acesta nu rezolva problema de fond a traficului rutier intre Constanta si Nadlac si nu poate fi un motor de dezvoltare a economiei judetului Valcea (...) Reprezentantii PSD Valcea ori nu au sustinut tronsonul Sibiu-Pitesti, ori nu inteleg beneficiile unei autostrazi, ori nu sunt luati in seama de colegii lor de la Bucuresti. In oricare din cele trei cazuri, situatia este foarte grava. Si-au aratat limitele si au facut un mare rau judetului Valcea si din aceasta cauza le cer demisia", continua vicepresedintele PNL.

"Cand am iesit public luna trecuta si am cerut demisia lui Sova, a lui Cilea si a celorlalti reprezentanti PSD-isti din Valcea, majoritatea a zis ca nu am dreptate si sa asteptam, ca nu se poate sa nu facem acest tronson. Iata ca am avut dreptate si ca reprezentantii PSD-isti care si-au asumat constructia de autostrazi din Romania au lucrat impotriva intereselor judetelor Valcea, Arges si Dambovita. Sunt curios ce mai pot zice PSD-isti valceni acum, dupa ce insusi Prim-Ministrul si seful lor de partid sustin autostrada Sibiu-Brasov si nu Sibiu-Pitesti. Din pacate, daca nu vom reusi sa schimbam aceasta decizie, viitorul judetului Valcea nu arata foarte bine. Reprezentantii PSD Valcea ori nu au sustinut tronsonul Sibiu-Pitesti, ori nu inteleg beneficiile unei autostrazi, ori nu sunt luati in seama de colegii lor de la Bucuresti. In oricare din cele trei cazuri, situatia este foarte grava. Si-au aratat limitele si au facut un mare rau judetului Valcea si din aceasta cauza le cer demisia", mai declara Buican.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Premierul Victor Ponta a prezentat, marti, grupurilor USL proiectul privind reteaua de autostrazi care vor fi construite pana in 2018 si care va uni regiunile istorice, el propunand elaborarea unui proiect de lege prin care Guvernele viitoare sa fie obligate sa continue proiectele incepute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.