Consiliul National al PSD s-a reunit astazi la Sala Palatului, in prezenta a 4.200 de delegati, scrie realitatea.net.

Reuniunea este moderata de catre presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, si secretarul general, Andrei Dolineaschi. In cadrul reuniunii vor fi prezentate principalele obiective si linii de actiune ale PSD in anul 2014, in legatura cu alegerile europarlamentare si prezidentiale.

Fostul presedinte PSD Adrian Nastase a declarat, sambata, ca seful statului, Traian Basescu, a transformat FMI intr-un "camatar" pentru Romania prin faptul ca a imprumutat 20 de miliarde de dolari de la FMI, iar datoria externa a crescut de aproape cinci ori in mandatele sale, relateaza MEDIAFAX.

"Si eu cred ca trebuie raspuns in razboiul de gherila pe care l-a impus Traian Basescu Romaniei. Am aflat aseara de la Traian Basescu ca ar fi trebuit negociat in alt fel cu FMI si ca el ar putea ajuta la o renegociere. Romanii au uitat pare ca in 2009, inainte de alegerile prezidentiale, Traian Basescu a imprumutat 20 de miliarde de dolari de la FMI, adica o mie de dolari in numele fiecarui roman? Acesti bani vor trebui platiti", a spus Nastase, la Consiliul National al PSD.

El a mai spus ca datoria externa totata a Romaniei a crescut de aproape cinci ori in perioada 2004-2012.

"Au uitat oare (romanii - n.r.) ca datoria externa totata a Romaniei a crescut de aproape cinci ori in 2004-2012, astfel incat ar trebui sa spunem clar ca Traian Basescu a transformat FMI dintr-un partener al Romaniei in camatar pentru Romania", a adaugat Nastase.

Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a declarat ca misiunea partidului in 2014 este sa castige tot, in conditiile in care se deschide un nou ciclu politic de zece ani, iar noul presedinte "va mosi" patru guverne.

"Misiunea noastra, a principalului partid, este una foarte simpa: sa castigăm tot. Sa castigam tot in 2014, atata e tot ce va cer, dragi colegi, pentru ca este un an decisiv, 2014, apune epoca Basescu, o perioada de trista amintire pentru noi toti si se deschide un nou ciclu politic de zece ani", le-a spus Mircea Geoana participantilor la Consiliul National al PSD.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Presedintele PSD, Victor Ponta, a spus ca PSD merge singur la alegerile europarlamentare in 2014, el aratand ca formatiunea sa are adversari in acest scrutin, dar nu dusmani si ca obiectivul este ca fiecare organizatie a PSD sa castige aceste alegeri in judet.

"E momentul adevarului pentru fiecare din militantii si organizatiile noastre. Ne vedem pe 25 mai, cand vad fiecare organizatie cat de puternica este, cate voturi obtine in fiecare judet. Mergem singuri in aceasta batalie. Avem adversari, nu avem dusmani. E momentul adevarului, pentru ca voi vedea cat de puternic e PSD. Atunci voi sti daca e adevarat ce spuneti, ca sunteti cel mai puternic partid, in fiecare judet", a spus Ponta.

El le-a urat succes delegatilor Consiliul National si le-a transmis celor care nu vor avea succes in aceste alegeri ca vor trebui sa-si asume raspunderea.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.