Premierul Victor Ponta a confirmat ca Guvernul va aproba, miercuri, contractul de privatizare a CFR Marfa si a precizat ca documentul va fi transmis si Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, astfel incat presedintele Traian Basescu sa nu lase Guvernul "sa greseasca".

"Aprobam astazi hotararea cu CFR Marfa, ca vad ca nu poate sa doarma adversarul nostru politic. Sigur ca imi asum raspunderea, nu am fugit niciodata de raspundere, aprobam hotararea de guvern, o trimitem la CSAT spre aviz, ca daca presedintele stie ceva ce noi nu stim, nu trebuie sa ne lase sa gresim, trebuie sa spuna. Vad insa ca orice om de afaceri roman care nu se inscrie in Miscarea Populara primeste un dosar penal din 2004, 2006. Procedura de privatizare a fost urmarita tot timpul de partenerii nostri internationali, eu sper sa se finalizeze cu bine, dar evident, asa cum a fost si la momentul aprobarii inceperii demersului, mergem la CSAT, informam, unde presedintele stie ceea ce noi nu stim, daca s-a uitat prin conturile firmei si alte lucruri care se pricepe foarte bine...cred ca in CSAT, intr-un cadru legal, ne poate spune si, sigur, mergem mai departe, bine, sau, daca e ceva rau de care noi nu stim, sunt convins ca nu ne va lasa sa perseveram in greseala", a spus Ponta.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor au precizat ca lipseste avizul Ministerului Justitiei, dar premierul a precizat ca avizul respectiv a fost emis pe o "copie".

Surse guvernamentale au declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca proiectul de hotarare de guvern privind aprobarea contractului cu GFR pentru pachetul majoritar de actiuni al CFR Marfa a fost inclus pe agenda sedintei de Guvern de miercuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.