Presedintele Senatului roman, Crin Antonescu, si-a exprimat ingrijorarea, joi, in fata vicepremierului britanic Nick Clegg cu privire la intensificarea sentimentului negativ fata de romanii care locuiesc in M. Britanie, inaintea ridicarii restrictiilor pe piata muncii.

"Majoritatea celor 100.000 de romani care locuiesc in Marea Britanie au venit aici ca sa munceasca", a spus Antonescu, citat de The Guardian in editia electronica, transmite MEDIAFAX.

"Optzeci la suta dintre ei, procentul cel mai mare dintre toate nationalitatile, lucreaza cu norma intreaga. Majoritatea au sub 35 de ani. Aproximativ 40 la suta au studii universitare. Sunt peste 4.000 de medici si asistente care lucreaza in NHS (sistemul public de sanatate, n.red.)", a declarat Antonescu.

"Nu sunt infractorii si cersetorii caricaturizati de domnul (Nick) Farage si ai lui. Ei isi platesc datoriile si contribuie in buna parte la economia Marii Britanii", a declarat Antonescu.

El a afirmat, de asemenea, ca recunoaste ca intotdeauna au fost politicieni populisti, gata sa profite de temerile populatiei pentru castiguri electorale, dar s-a declarat intristat sa afle ca asa ceva inca se intampla in Marea Britanie.

"In 2007 cand Romania a aderat la UE am acceptat fara entuziasm amanarea aplicarii celei de-a patra libertati fundamentale a UE - dreptul de a trai, munci si invata oriunde in Marea Britanie - pana in 2014", a scris el pentru politics.co.uk.

"Acum suntem frustrati si ofensati ca unii sugereaza ca aceste restrictii ar trebui mentinute pentru stoparea unui tsunami imaginar de infractori needucati si nespalati", a continuat el.

Antonescu a citat datele care arata ca 62 la suta dintre romanii din Marea Britanie nu au pe nimeni in intretinere, 32 la suta au doar un copil, iar in 2012 au fost doar 300 de cereri de ajutoare pentru copii. Statisticile Politiei Metropolitane arata o scadere cu 50 la suta a arestarilor in randul romanilor la Londra, de la 3.400 in primele trei luni ale lui 2012, la 1.700 in primele luni ale anului in curs.

Citeste si:
Klaus Iohannis efectuează o vizită de lucru în Grecia. Subiectele...
Klaus Iohannis efectuează o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.