Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, marti, ca ramane deocamdata membru al PDL, dar, daca Miscarea Populara s-ar transforma in partid, ar putea sa se alature acesteia, adaugand ca stie multi colegi din teritoriu care s-ar inscrie in Miscarea Populara.

Udrea a spus ca nu crede ca presedintele PDL Vasile Blaga le-ar fi interzis membrilor partidului sa faca parte din Miscarea Populara, aratand ca nici nu este interzis de lege ca un membru de partid sa faca parte dintr-o fundatie.

"Am citit in presa, dar mi-e greu sa cred ca e adevarat, pentru ca in PDL sunt colegi care sunt inscrisi in fundatii cum ar fi in ISP sau in fundatia domnului Baconschi si nu a fost nicio problema niciodata, nici nu este interzis de lege sa fii membru al unei fundatii, deci nu vad de ce nu am putea sa fim si membri ai Miscarii Populare, daca Miscarea Populara s-ar adresa la un moment dat si politicienilor", a spus Udrea, intrebata in legatura cu faptul ca Vasile Blaga ar fi interzis membrilor PDL sa faca parte din Miscarea Populara, transmite MEDIAFAX.

Ea a aratat ca deocamdata Miscarea Populara nu se adreseaza oamenilor politici, deci nu exista contextul in care sa se inscrie cineva din partid in Miscarea Populara.

Udrea a spus ca PDL nu trebuie sa fie in competitie cu Miscarea Populara sau sa se teama de aceasta, ci dimpotriva, la un moment dat, PDL ar trebui sa se regaseasca intr-un proiect comun cu Miscarea Populara si cu alte formatiuni de centru-dreapta.

"Insa nici nu cred ca trebuie sa fim in competitie cu Miscarea Populara, nici nu trebuie sa ne temem de Miscare, dimpotriva, cred ca, la un moment dat, ar trebui sa ne regasim intr-un proiect comun Miscarea Populara, PDL, celelalte formatiuni de centru-dreapta care vad din sondaje ca incep sa prinda la electorat", a adaugat Elena Udrea.

Ea a mai spus ca nu vede niciun pericol pentru PDL in Miscarea Populara, iar cele doua ar trebui sa fie partenere si nu in competitie.

"Nu vad un pericol pentru PDL in Miscarea Populara in sensul in care cred ca ar trebui sa fim parteneri si nu in competitie. Trebuie vazut ce-si propune Miscarea Populara pentru ca, daca va deveni un partid politic, trebuie sa se gandeasca si ei la parteneriate pe scena politica", a aratat deputatul PDL.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Ea a mai spus ca este un sustinator al ideii ca PDL sa-si continue proiectele pe care le-a inceput cu Traian Basescu si crede ca s-ar alatura Miscarii Populare daca aceasta s-ar transforma in partid politic.

"Eu sunt un sustinator al ideii ca PDL sa-si continue toate proiectele pe care le-a inceput pentru Romania impreuna cu Traian Basescu. Daca s-ar transforma in partid politic, cred ca m-as alatura Miscarii Populare, dar nu stim daca se transforma si nici ce viziune au cei de acolo despre intrarea oamenilor politici in fundatie. Pe de pe alta parte, eu raman membru PDL deocamdata. Nu ma refer strict la mine, dar stiu ca sunt multi colegi din PDL care vor sa se alature Miscarii Populare mai ales in teritoriu, in conditiile in care ar incepe sa faca politica", a mai spus Udrea.

"Daca, fara a se tranforma in partid politic, s-ar deschide politicienilor, eu nu as avea nicio problema sa ma inscriu in Fundatia Miscarea Populara, asta ca o idee fata de cum eu vad parteneriatul pe partea de centru-dreapta", a mai spus ea.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Intrebata in legatura cu faptul ca Miscarea Populara ar lua din electoratul PDL, Udrea a raspuns: "Era evident ca Miscarea Populara va lua din electoratul PDL, pentru ca, pe de o parte, se adreseaza unui electorat de centru-dreapta, unui segment mai putin implicat in politica, dar mai doritor de a se implica de acum incolo".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.