Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca PDL a avut discutii cu reprezentanti ai UDMR si ai PP-DD pentru depunerea unei motiuni de cenzura la asumarea raspunderii Guvernului pe proiectul restituirii proprietatilor, aceste discutii urmand sa continue.

"Pana la a depune o motiune de cenzura (la proiectul retrocedarii proprietatilor - n.r.) desigur au fost discutii intre liderul nostru de grup Mircea Toader si liderul grupului UDMR si colegii din PP-DD, pentru ca o motiune de cenzura nu poate fi depusa decat daca o semneaza toate partidele din opozitie. Inca UDMR nu are un punct de vedere conturat, am discutat si cu domnul presedinte Hunor aseara, sa vedem in cursul acestei saptamani", a precizat Vasile Blaga inainte de sedinta BPN al PDL, transmite MEDIAFAX.

Blaga a spus ca proiectul legii privind restituirea proprietatilor propus de guvernul Ponta are foarte multe neajunsuri si nu rezolva nimic.

"Evident proiectul de lege privind restituirea proprietatilor propus de guvernul Ponta are foarte multe neajunsuri si cel mai important fiind acela ca nu rezolva nimic, doar amana lucrurile si de fapt domnul Ponta isi asuma raspunderea ca nu-si asuma nicio raspundere", a adaugat liderul PDL.

UDMR va decide probabil marti daca va sustine motiunea de cenzura pe tema despagubirilor, a declarat, duminica, vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely.

Prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul a anuntat ca PDL va incerca sa depuna o motiune de cenzura in legatura cu Legea despagubirilor daca toate partidele de opozitie vor agrea acest lucru, mentionand ca este vorba despre "o decizie in lucru".

Proiectul de lege privind despagubirile pentru imobile nationalizate, pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea miercuri, stabileste ca fostii proprietari ai caselor nationalizate care nu pot fi despagubiti in natura vor primi puncte in valoare nominala de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achizitiona prin licitatie alte imobile sau le vor preschimba in bani, dar dupa 2017, in limita a 14% pe an din suma punctelor.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Potrivit Constitutiei, Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.

"Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost votata", se arata in Constitutie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.