Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca regreta modul in care a fost modificat Statutul parlamentarilor, prin amendamentul UDMR, si ca spera sa gaseasca solutii pentru remedierea situatiei, pozitia PSD fiind alta la nivelul Comisiei de fond.

Zgonea a fost intrebat cum vede situatia in care social-democratii au votat in mod eronat, la indicatia liderului deputatilor PSD, Marian Neacsu, modificarea Statutului parlamentarilor.

"Vreau sa-mi exprim regretul ca statutul deputatilor si senatorilor a fost adoptat in aceasta forma de catre plenul reunit al Parlamentului. Nu sunt de acord si vreau sa ma delimitez foarte clar de modificarile aduse in plus, fata de ceea ce trebuia sa facem in urma motivarii deciziei Curtii Constitutionale. Eu am sustinut fara echivoc pozitia PSD-PC, care a votat in Comisia de statut impotriva amendamentului introdus de colegii de la UDMR. Sper ca in cel mai scurt timp sa gasesc solutiile necesare pentru remedierea acestei probleme, pentru ca avem nevoie cat mai urgenta de un statut al parlamentarilor, in deplin acord cu normele si exigentele europene", a sustinut Zgonea.

Liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a indicat in mod eronat la votul parlamentarilor social-democrati in cazul Statutului parlamentarilor, fiind adoptat astfel amendamentul propus de UDMR, contrar solicitarii lui Valeriu Zgonea, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Neacsu a avut, inaintea votului asupra Statutului parlamentarilor, o discutie cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in cadrul careia s-a stabilit ca votul din plenul celor doua Camere sa fie impotriva amendamentului UDMR la actul normativ, au precizat parlamentari prezenti la intalnire.

Ulterior, in timpul sedintei de plen reunit Zgonea a avut o intrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, moment in care a fost supus votului Statutul parlamentarilor.

La indicatia lui Neacsu, parlamentarii PSD au votat in favoarea amendamentului formulat de deputatul UDMR, Marton Arpad, si a raportului Comisiei de fond, au sustinut parlamentari ai PSD.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Citeste si: PDL va ataca din nou la Curtea Constitutionala legea Statutului parlamentarilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.