Un ofiter de politie a fost injunghiat, iar atacatorul a fost impuscat miercuri, in incidentul armat de la Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic, a declarat un ales conservator, citat de ITV.
UPDATE 22.14. Doi cetateni romani au fost raniti in atacul de la Londra.

UPDATE: Publicatia britanica Scotland Yard a revizuit bilantul victimelor la patru morti si peste 20 de raniti. Niciun roman nu se afla printre acestia.


El a precizat ca exista informatii neconfirmate privind “si alte incidente violente in zona”.

Premierul britanic Theresa May a fost evacuata de urgenta din Parlament, in timpul incidentului armat de miercuri


Martori citati de ITV au declarat ca au vazut doua persoane intinse pe jos la sediul Parlamentului.

Jurnalisti si politicieni aflati in cladire au scris pe Twitter ca au auzit bufnituri in fata Parlamentului.

Politia a anuntat ca a fost chemata la un incident armat pe Podul Westminster, de langa Parlament. Cel putin 12 persoane ar fi fost ranite in urma acestui incident, care nu este clar daca are legatura cu atacul armat de la Parlament.

Sedinta Camerei Comunelor, care era in curs, a fost suspendata, iar accesul si iesirile din Parlament au fost interzise.

Politia se afla la fata locului si a inchis circulatia pe strazile din zona. Mai multe ambulante, inclusiv un elicopter, au ajuns la locul atacului.

Statia de metrou Westminster a fost inchisa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.