Un cutremur cu magnitudinea 7,3  pe scara Richter s-a inregistrat, marti, in largul coastelor Japoniei, la o adancime de 10 kilometri. Autoritatile au emis alerta de tsunami.

UPDATE 11:00 Alerta de tsunami a fost ridicata.

UPDATE 1:50:
Un tsunami cu inaltimea de 1,4 metri, provocat de seismul din estul Japoniei, a lovit coasta in zona portului Sendai, din prefectura Miyagi, scrie News.ro.

Magnitudinea seismului a fost din nou revizuita, de la 7,3 pe scara Richter, la 7,4. Seismologii au revizuit si pozitia epicentrului, de la 10 kilometri adancime la 25 de kilometri adancime. Deocamdata, nici valurile seismice, nici cutremurul nu au provocat pagube importante sau victime.


UPDATE 00:05
Posibilitatea unui tsunami cu valuri de 3 metri este, in acest moment, foarte ridicata.

UPDATE: Magnitudinea seismului a fost, potrivit ultimelor masuratori, 6,9 grade pe Richter, dar autoritatile nipone o mentin la 7,3 grade.

Epicentrul seismului a fost localizat la 67 de kilometri nord-est de Iwaki, la o adancime de 10 kilometri, potrivit USGS, citat de Agerpres.

Autoritatile au avertizat localnicii de pericolul unor valuri inalte de 3 metri si le-au transmis sa evacueze zona si sa se indrepte spre zone mai inalte. Deocamdata nu exista informatii privind eventuale victime ale seismului.

Stire in curs de actualizare


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.