Autoritatile turce au emis luni mandate de arestare pe numele a 42 de jurnalisti, a anuntat postul privat NTV, ultima dintr-o serie de masuri de epurare ample care au urmat tentativei de lovitura de stat esuate din Turcia, din 15 iulie, transmit Reuters si AFP.
Printre jurnalistii pe numele carora a fost emis un mandat de arestare figureaza cunoscutul comentator si fost parlamentar Nazli Ilicak, concediat de cotidianul proguvernamental Sabah in 2013 pentru ca i-a criticat pe ministrii implicati intr-un scandal de coruptie, au transmis NTV si CNN-Turk. El nu era la domiciliul sau din Istanbul si ar putea sa se afle in vacanta la Marea Egee, a relatat cotidianul Hurriyet, care il citeaza pe procurorul antiterorist din Istanbul, Irfan Fidan.

Autoritatile turce au suspendat, retinut sau plasat sub ancheta pete 60.000 de militari, politisti, judecatori, profesori sau functionari publici in zilele care au urmat puciului esuat din 15 iulie, aminteste Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.