Statul elvetian este primul care face pasul catre conservarea propriilor valori si moravuri, aplicand masuri serioase pentru imigranti.

Un exemplu recent este reprezentat de cazul a doua surori de 12, respectiv 14 ani, care au refuzat sa ia lectii de inot in prezenta baietilor. Ele au spus ca religia nu le permite sa participe in cursul obligatoriu de inot intr-acelasi timp cu baietii. Acestea locuiesc in nordul orasului Basel si au aplicat pentru cetatenie acum cateva luni, insa dupa relatarea acestui caz, fetelor le-a fost refuzata cererea pentru naturalizare pentru ca nu s-au conformat cu programul scolii la care erau inscrise.

"Oricine nu indeplineste aceste minime conditii, incalca legea. Nu putem acorda cetatenie elvetiana celor care nu respecta normele legislative ale statului nostru.", a spus Stefan Wehrle, presedinte al Comitetului pentru Acordarea Cetateniei si Naturalizare.

Dupa aceasta decizie, fetele vor fi expulzate si, cel mai probabil, repatriate in tara de origine.

In 2012 o familie a fost amendata cu 1.500 de dolari pentru ca au refuzat sa-si lase fata sa participe la cursurile de inot. Cazul a ajuns pana la Curtea Suprema, care a decis ca nu se poate acorda o dispensa de la lectiile de inot pe motive religioase.

Intr-un alt caz, Comitetul pentru acordarea Cetateniei si Naturalizare nu le-a acordat cetatenie unor musulmani pentru ca purtau in permanenta pantaloni de trening si nu salutau vecinii, lucruri care au indicat ca nu s-au adaptat la stilul de viata al elvetienilor.

In luna mai autoritatile din educatie au decis ca studentii care refuza sa dea noroc cu profesorii lor vor fi amendati cu 5.000 de dolari, daca se raporteaza incidentul catre fortele de ordine. Decizia a venit dupa ce doi baieti de confesiune musulmana au refuzat sa dea mana cu profesoara lor, pe temei religios, intrucat acestia considera femeile inferioare barbatilor.

Citeste si:
Cele mai deocheate legi adoptate vreodată în lume
Cele mai deocheate legi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.