Presedintele Dietei, Radoslaw Sikorski, un fost ministru de Externe, a declarat intr-un interviu pentru postul TVN24 ca, in opinia sa, "formatul Normandia" nu este "adecvat" pentru solutionarea conflictului din Ucraina.

"A existat un moment in care Moscova era pregatita sa revina la «formatul Geneva», care reuneste Rusia, Ucraina, Statele Unite si Uniunea Europeana (UE). De ce nu s-a intamplat acest lucru?", a declarat Sikorski intr-un interviu pentru postul polonez de televiziune, citat de Deutsce Welle, scrie Ukrinform.

"Eu cred ca acest lucru a fost o greseala din partea ucrainenilor", a continuat fostul ministru polonez de Externe.

In opinia sa, "formatul Geneva" este mai potrivit pentru solutionarea crizei ucrainene, iar in cadrul "formatului Normandia" - din care fac parte presedintii rus Vladimir Putin, ucrainean Petro Porosenko, francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel - initiativele de pace sunt promovate de catre Germania si Franta. "Ar trebui sa-i fim recunoscatori cancelarului german Angela Merkel pentru faptul ca-si foloseste relatia cu presedintele (rus Vladimir) Putin in activitati de mentinere a pacii", a continuat Sikorski, potrivit MEDIAFAX.

Insa, Germania nu este suficient de puternica sa influenteze comportamnetul lui Putin", a subliniat presedintele Dietei poloneze. In opinia sa, se apropie momentul in care Occidentul va intelege ca negocierile cu Rusia sunt inutile. "Depinde de ceea ce va face Rusia", a apreciat Sikorski, subliniind ca, "daca va incepe asaltul asupra orasului Mariupol, se va clarifica totul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.