NATO a denuntat o consolidare militara foarte grava in estul Ucrainei si de partea rusa a frontierei.

"Rusia continua sa destabilizeze Ucraina", a acuzat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la sosirea la o reuniune cu ministrii europeni ai Apararii la Bruxelles. "Rusia are de ales: Rusia poate fie sa participe la o solutie de pace negociata, fie poate sa continue pe drumul care va duce la izolarea sa", a avertizat el. "Observam miscari de trupe, de echipamente, de tancuri, artilerie si sisteme de aparare antiaeriana moderne", a precizat Stoltenberg.

"Este o consolidare militara foarte grava (...) atat in Ucraina, cat si de partea rusa a frontierei" si a fost constatata de NATO, dar si de surse de la fata locului, precum "jurnalisti independenti" sau observatori internationali din cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

"Aceasta este o incalcare a acordului de incetare a focului si cerem Rusiei sa isi retraga fortele din estul Ucrainei si sa respecte acordul de la Minsk", incheiat in septembrie intre partile aflate in conflict, care prevede un armistitiu si negocieri de pace, a continuat secretarul general al NATO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.