Un donator anonim a oferit, vineri, o recompensa de 100.000 de dolari pentru orice informatie care va contribui la recuperarea unei viori Stradivarius, evaluata la cateva milioane de dolari, ce a fost furata de la un violonist din Wisconsin, a anuntat Milwaukee Symphony Orchestra.

Vioara Stradivarius, veche de aproape 300 de ani, a fost furata in noaptea de luni spre marti de la violonistul Frank Almond, care a fost atacat cu un pistol electric, dupa un concert sustinut de acesta in Milwaukee, capitala statului american Wisconsin.

Donatorul, care a preferat sa isi pastreze anonimatul, ofera o recompensa de 100.000 de dolari oricarei persoane care va furniza informatii pe baza carora vioara Stradivarius ar putea fi recuperata, scrie MEDIAFAX.

Vioara in cauza, supranumita "Lipinski Stradivarius", un instrument realizat in anul 1715, poate fi recunoscuta dupa o serie unica de striatii de pe spatele ei. Proprietarul ei, care este anonim, i-a imprumutat aceasta vioara violonistului Frank Almond pe termen nelimitat.

Instrumentul face parte dintre cele doar 600 de viori, viole si violoncele realizate de celebrul artizan italian Antonio Stradivari care au rezistat pana in zilele noastre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.