Autoritatile belgiene au ajuns joi la un compromis pe tema acordului de liber-schimb dintre Uniunea Europeana si Canada, acord cunoscut sub numele de CETA, a informat postul public belgian RTBF, citat de EFE.

Acordul "intrabelgian" va fi trimis ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a fi validat, scrie agentia de presa spaniola.

AFP si Reuters relateaza ca premierul belgian Charles Michel a anuntat ca belgienii au ajuns la un acord in privinta CETA.

Suspendarea Summit-ului EU-Canada

In dimineata zilei de joi premierul canadian, Justin Trudeau, a infirmat participarea la Summit-ul destinat semnarii acordului de liber schimb, acest lucru ducand la suspendarea intalnirii.

O singura regiune din Belgia a facut probleme tratatului vital pentru ridicarea vizei de calatorie pentru romani. In cele din urma, Valonia a reusit sa ajunga la un consens si sa fie de acord cu semnarea CETA, insa asta dupa mai multe tergiversari.

Mai multe detalii gasiti AICI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.