Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a prezentat, miercuri, proiectele Guvernului sau, acordand prioritate principiului "dreptatii sociale", in special prin imbunatatirea sistemului pensiilor si prin introducerea salariului minim pe economie, elemente menite sa consolideze statul asistential.

Intr-un discurs de aproximativ o ora rostit in Parlament, cancelarul a prezentat prioritatile celui de-al treilea guvern pe care il va conduce, rezultatul coalitiei Uniunii Crestin-Democrate cu social-democratii.

"Noul Guvern va pune oamenii in centrul actiunilor sale", a afirmat Merkel, conform AFP, enumerand proiecte precum reforma pensiilor, introducerea salariului minim, dubla nationalitate, ameliorarea sistemului energetic.

Cancelarul conservator a facut referire de mai multe ori la conceptul "economiei sociale de piata", care imbina libertatea antreprenoriala cu elemente ale unui stat asistential puternic, scrie MEDIAFAX.

Reforma sistemului pensiilor va costa 60 de miliarde de euro pana in anul 2025, insa Merkel a oferit argumente care tin de "umanitate".

"Umanitatea unei societati se manifesta in modul in care sunt tratati cei mai slabi, varstnicii si bolnavii", a subliniat Merkel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.