Minstrul delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini, a declarat miercuri, la bilantul a 11 luni de mandat, ca anul viitor vrea sa creasca numarul de turisti straini cu 50%, dar nu a amintit ca in primele zece luni din acest an au fost cu doar 3% mai multi.

"Comparand cu tarile din jurul nostru, cu Croatia, Bulgaria si alte tari mai mici decat noi, m-am gandit bine si n-o sa avem noi numarul de turisti pe care ii are Italia sau Spania. Dar totusi, fata de numarul de turisti pe care il avem acum, pentru ca sper ca in decembrie sa mai avem un puseu de turisti, eu cred ca se poate in mod rezonabil sa crestem cu 50% daca flexibilizam si vizele si acceleram promovarea", a spus Grapini.

Ea a afirmat ca o astfel de performanta este posibila daca, in paralel, se vor imbunatati si serviciile.

"Am vazut in tara noastra draga multe hoteluri si pensiuni in care hotelurile sunt mult mai bune ca in alte tari, la acelasi numar de stele", a afirmat Grapini.

Ministrul si-a propus ca, in cazul in care ramane in functie un mandat intreg, contributia turismului la Produsul Intern Brut sa creasca de la 1,5% la 5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.