Guvernul va opta, in luna octombrie, la elaborarea bugetului pe anul viitor, intre reducerea contributiilor de asigurari sociale si cresterea bazei salariale nesupuse impozitarii, respectiv neimpozitarea salariului minim, cele doua variante fiind studiate ca impact bugetar, a anuntat premierul Ponta, citat de MEDIAFAX.
"Avem de decis - si asta decidem in cursul lunii octombrie, dupa care propunem in noiembrie Parlamentului - unde mergem cu relaxarea fiscala pe piata muncii: mergem la reducerea contributiilor de asigurari sociale, e una dintre variante, iar a doua varianta este cresterea bazei salariale nesupuse impozitarii, adica sa ducem mai sus salariul pe care nu-l impozitam cu absolut nimic, practic salariul minim sa nu-l impozitm cu acel 16%. Sunt doua variante de lucru pe care le studiem acum ca impact bugetar si pana la sfarsitul lunii octombrie decidem", a spus Ponta la Antena 3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.