Premierul Victor Ponta si ministrul Dan Sova au sustinut joi o conferinta de presa la sala Spiru Haret din Palatul Parlamentului.

Subiectul conferintei de presa a fost oferirea de informatii din contractul secretizat al licentei de exploatare pentru Rosia Montana Gold Corporation. Desi contractul este secretizat, Victor Ponta a declarat ca el considera ca sunt informatii de interes public si ca atare, merita dezvaluite presei.

Ponta a explicat ca licenta de exploatare a fost vanduta de catre statul roman in 1999, iar aceasta are o durata de 20 de ani (pana in 2019). In schimbul licentei, RMGC ar fi trebuit sa plateasca statului roman o redeventa de 2%, care apoi a fost renegociata prin initiativa legislativa pana la 6%.

Din acest motiv, a subliniat Ponta, Guvernul a fost nevoit sa elaboreze un proiect de lege. Victor Ponta a declarat apoi ca este evident in momentul de fata ca proiectul nu se va aproba.

Referitor la cheltuieli, premierul a precizat ca pana acum RMGC a investit 550 de milioane de euro in mediu si infrastructura. In masura in care proiectul nu se va face, eforturile de ecologizare vor costa inca 150 de milioane de euro.

Intrebat ce parere are despre declaratiile agresive ale lui Crin Antonescu referitoare la persoana sa, Ponta a raspuns:

"In trei ani nu m-ati auzit, in public, criticandu-l pe Antonescu. O politica serioasa nu se face prin polemici publice. Ma vad cu Antonescu, discutam despre toate lucrurile importante. Pot sa dau dovada de respect si asta o sa fac in continuare si fata de reprezentantii Opozitiei".

Spre finalul conferintei sale de presa, Victor Ponta a evitat sa raspunda cand a fost intrebat care este pozitia lui personala fata de acest proiect.

"In calitate de premier si in calitate de deputat, este datoria mea sa prezint cat mai obiectiv informatiile. Apoi se va lua o decizie politica"
a declarat premierul.

Ponta a precizat ca in cursul zilei se va intalni cu liderul PNL, Crin Antonescu, "pentru buna functionare a coalitiei guvernamentale", el spunand ca nu crede ca se pune problema ruperii actualei majoritati.

Citeste si:
Asociația Montană Carpați lansează proiectul "Plasticul apă nu se...
Asociația Montană Carpați...

"Azi ne vedem tocmai pentru buna functionare a coalitiei guvernamentale, nu cred ca se pune problema ruperii actualei majoritati. Discutam azi despre un proiect important pentru tara", a afirmat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.