Proiectul Nabucco West, in care este implicata si Romania, a pierdut cursa pentru gazele extrase din Marea Caspica, de la Sah Deniz (Azerbaijan), consortiul care opereaza exploatarea optand pentru o alta ruta de export catre Europa, a anuntat miercuri grupul austriac OMV.

"Consortiul Sah Deniz II a informat OMV, un actionar al Nabucco Gas Pipeline International Gmbh, in ceea ce priveste decizia privind ruta preferata de transport al gazelor catre Europa. Proiectul Nabucco West nu a fost selectat de consortiu", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de OMV, potrivit MEDIAFAX.

OMV considera ca oferta depusa de NGPI a fost foarte competitiva, indeplinind toate criteriile de selectie.

Totodata, grupul austriac noteaza ca efortul investit in proiectul Nabucco va aduce beneficii in viitoare initiative de acelasi tip.

Ziarul austriac Die Presse a scris miercuri ca proiectul Nabucco a esuat, deoarece consortiul Sah Deniz a optat pentru o alta ruta de export catre Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.