Relu Fenechiu a declarat joi seara ca Grup Feroviar Roman (GFR) a castigat licitatia pentru privatizarea CFR Marfa.

[UPDATE]

Dupa ce la amiaza, ministrul Transporturilor a declarat ca GFR a venit cu anumite conditii si negocierile continua, iata ca a fost nevoie de doar cateva ore pentru a se ajunge la un acord.

"Dupa sapte ore a iesit fum alb la CFR Marfa. Astazi putem declara un castigator in competitia de privatizare a CFR Marfa. (...) Astazi s-a realizat o tranzactie de aproximativ 400 de milioane de euro. Pretul oferit de GFR pentru CFR Marfa este de 904 milioane de lei ceea ce inseamna 202 milioane de euro (...). Cu promisiunea ca alte 200 de milioane de euro se vor investi in modernizarea companiei. (...) Speram ca in viitorul apropiat lucrurile sa decurga bine, sa putem semna contractul de privatizare si ca aceasta companie sa devina profitabila", a declarat Relu Fenechiu.

GFR ceruse initial posibilitatea de a plati in rate suma angajata, dar, la capatul negocierilor, reprezentantii companiei "au fost de acord si si-au asumat in scris ca renunta la solicitarea plata in rate".

Anuntul succesului privatizarii CFR Marfa vine la doar cateva ore dupa ce Agentia bulgara pentru privatizare si control post-privatizare a decis sa anuleze procedura de privatizare a diviziei de marfa a Companiei Nationale Feroviare BDZ, pentru care Grupul Feroviar Roman (GFR) urma sa depuna vineri o oferta de preluare, scrie MEDIAFAX.

Decizia agentiei a fost luata in colaborare cu Ministerul bulgar al Transporturilor, relateaza Novinite.



Comisia de Privatizare din Ministerul Transporturilor a deschis, joi, oferta depusa de singurul investitor ramas in cursa pentru privatizarea CFR Marfa.

Ministerul Transporturilor discuta cu singurul ofertant pentru CFR Marfa, Grup Feroviar Roman, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, care a oferit mai mult decat pretul de pornire, de 180 milioane euro, dar poate opri negocierea daca potentialul investitor nu renunta la o serie de conditii.

Citeste si:
Denivelări de asfalt la Podul de la Brăila la doar o lună de la...
Denivelări de asfalt la Podul...

"Astazi s-au deschis ofertele tehnice si oferta financiare. Oferta tehnica a companiei a fost corecta si negocierile continua cu Grupul Feroviar Roman. (...) Suma oferita este mai mare de 180 de milioane de euro dar se pun anumite conditii. In ceea ce priveste conditiile care sunt cerute, atata vreme cat se renunta la ele putem merge mai departe", a declarat Relu Fenechiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.