Guvernul va limita salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentand de sase ori salariul mediu brut in ramura respectiva, iar alte compensatii vor fi acordate doar in baza performantei, a anuntat premierul Ponta, facand referire la cazul Nuclearelectrica.

Limitarea va fi operata prin ordonanta de urgenta, scrie MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a precizat ca proiectul acestei ordonante a fost introdus pe agenda sedintei de miercuri a Guvernului si contine prevederi "inspirate" din legislatia Poloniei si agreate de Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

"Prin aceasta reglementare, vom limita posibilitatea veniturilor salariale ale celor din conducerea executiva la de sase ori media salariului mediu brut lunar din ramura respectiva. Deci, este o raportare la salariul care se castiga in ramura respectiva, de sase ori salariul mediu va asigur ca este deja un salariu foarte bun. Media in general este in jur de o mie euro, depinde de ramura. Evident, orice altceva se plateste in plus se plateste in functie de indeplinirea indicatorilor de performanta", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, in fata jurnalistilor.

"Am vazut si eu companii de stat la care punem manageri privati. Nu stiu de ce suntem ministri si nu lucram la Nuclearelectrica, ca cel mai mic venit este de 484.000 lei pe an", a spus Ponta, enumerand salariile pregatite pentru directorii din Nuclearelectrica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.