Campioana olimpica la categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru, a cucerit bronzul la CM, aceasta fiind singura medalie obtinuta de delegatia Romaniei la competitia din Japonia.

Alina Dumitru a castigat Grupa D dupa trei victorii, cu Valetina Moscatt (Italia), Bat-Erdene Baljinnyam (Mongolia) si Frederique Jossinet (Franta), calificandu-se in semifinale, relateaza MEDIAFAX.

In penultimul act, campioana olimpica la 52 de kilograme s-a duelat cu reprezentanta tarii gazda, Haruna Asami, castigatoarea Grupei C, care s-a impus in fata romancei, naruindu-i visurile de a obtine medalia de aur mondiala, singura care ii lipseste Alinei Dumitru din palmares.

In lupta pentru medalia de bronz, sportiva antrenata de Florin Berceanu a invins-o pe Jung-Yeon Chung (Coreea de Sud), venita din recalificari, trecandu-si in cont cea de-a treia medalie de bronz mondiala din cariera, care se alatura aurului olimpic si celor sase titluri continentale.

La aceeasi categorie, tot duminica, sportiva Carmen Bogdan a fost eliminata in turul doi al Grupei A, de Laetitia Payet (Franta), in timp ce la categoria 66 kilograme, Dan Fasie a fost eliminat in turul trei al Grupei A, de japonezul Junpei Morishita, dupa ce in lupta anterioara il invinsese pe Kai Chun Yeung (Hong Kong).

La categoria 57 de kilograme, campioana europeana Corina Caprioriu s-a clasat sambata pe locul cinci, dupa ce a fost invinsa in meciul pentru medalia de bronz de grecoaica Ioulietta Boukouvala, venita din recalificari. Tot la categoria 57 de kilograme, dar in Grupa C, Andreea Chitu a fost eliminata chiar din primul tur de castigatoarea ulterioara a Grupei D si a celei de-a doua medalii de bronz, austriaca Sabrina Filzmoser. La masculin, categoria 73 de kilograme, Costel Danculea a fost eliminat si el la prima lupta, de thailandezul Achilleus Ralli.

Primii sportivi intrati in competitie, la CM de la Tokyo, Daniel Brata si Vladut Simionescu nu au trecut nici ei de preliminariile categoriilor 100, respectiv plus 100 de kilograme.

CM de la Tokyo se va incheia luni, cu categoria Open, in care sportivii romani nu sunt angrenati.

La competitia din Japponia au participat 848 de sportivi, din 111 tari. Pentru medalia de bronz, singura adusa delegatiei Romaniei, Alina Dumitru a fost recompensata cu 200 de puncte in clasamentul IJF si cu un cec de 2.000 de dolari.

Citeste si:
Eduard Șerban, medalie de aur la Cupa Europeană de judo de la...
Eduard Șerban a câștigat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.