Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, si directorul magazinului PIC, Liviu Facaleata, au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii DNA Pitesti, fiind acuzati de infractiunea de dare de mita in cazul arbitrilor Ionica Serea si Marius Martis.

Facaleata nu a facut declaratii la iesirea din sediul DNA Pitesti. In schimb, aparatorul sau a spus ca este vorba de aceeasi cauza cu arbitrii, in care a fost retinut si finantatorul FC Arges, Cornel Penescu.

Omul de afaceri Cornel Penescu a iesit in catuse din sediul DNA Pitesti la ora 13,50 si a fost dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Arges, urmand ca astazi sa fie prezentat in fata Tribunalului Arges, cu propunere de arestare preventiva.

Inainte de a fi urcat in duba politiei, Penescu a declarat:" Am fost retinut in acelasi dosar cu arbitrii, pe baza acelorasi convorbiri telefonice. Probabil s-a aflat ca vreau sa dau drumul la magazinele PIC, primul la Craiova si apoi la Pitesti si de aia am fost retinut din nou".

Procurorii din cadrul DNA Pitesti efectueaza cercetari penale fata de arbitrii Ionica Serea si Marius Martis pentru fapte de coruptie. Din materialul de punere in miscare a actiunii penale a reiesit faptul ca Serea a primit 21.000 de dolari de la Penescu, prin intermediul lui Martis si Facaleata, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit procurorilor DNA, Ionica Serea este cercetat pentru luare de mita, iar Marius Martis pentru complicitate la infractiunea de luare de mita, informeaza corespondentul NewsIn.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti efectueaza cercetari penale fata de inculpatii: Serea Ionica, fost arbitru de fotbal in cadrul Federatiei Romane de Fotbal (F.R.F), in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita si Martis Marius Marian, arbitru de fotbal in cadrul Federatiei Romane de Fotbal, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de luare de mita", se arata intr-un comunicat al DNA Pitesti.

In scandalul de coruptie din fotbal, care a fost declansat la Pitesti pe data de 13 aprilie 2009, au fost arestati preventiv, pentru diferite perioade, arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lica, fostul presedintele al CCA Gheorghe Constantin si patronul FC Arges Cornel Penescu. De asemenea, au fost arestati preventiv, alaturi de Penescu, directorul hipermarketului pitestean PIC (apartinand fratilor Penescu, n.r.), Liviu Facaleata, si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Citeste si:

Fostul arbitru Ionica Serea, retinut de procurorii DNA Pitesti

Scandalul din fotbal reincepe: Arbitrii, in arest

Penescu si Facaleata, audiati la DNA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.