Fie ei chirurgi sau internisti, cu totii ocupa primele pozitii in topul celor mai bine platite meserii, realizat de revista Forbes.

La polul opus se gasesc cei care lucreaza in fast-fooduri si coafezele. Un medic roman cistiga anual mai putin decit o coafeza din SUA Cei mai bine platiti sint chirurgii. In America, ei cistiga in medie peste 180 de mii de dolari pe an. Sint urmati de anestezisti, carora le revin, anual, aproximativ 175 de mii de dolari, si de ginecologi. Pe locul 4, chirurgii care fac operatii maxilo-faciale. Acestia primesc un pic sub 170 de mii de dolari, cu 15 mii de dolari mai mult decit medicii internisti, care trateaza nechirurgical organele interne.

Pe locul 6, tehnicienii dentari. Ei cistiga anual in jur de 157 de mii de dolari. Pe 7, medicii ortodontisti, care primesc 153 de mii de dolari, iar pe 8, psihiatrii, cu 151 de mii de dolari. Clasamentul este spart de reprezentantii unei alte profesii. Este vorba de directorii executivi. Ei cistiga in medie aproape 141 de mii de dolari, un pic mai mult decit locul 10, pe care se claseaza tot halatele albe, mai exact pediatrii. Printre reprezentantii altor specialitati decit cele medicale se mai numara: pilotii, pe locul 13, cu 134 de mii de dolari pe an, avocatii, pe 16, cu aproximativ 110 mii de dolari, si inginerii, pe 17, cu 104 mii. Pe ultimele pozitii in top 20 se afla controlorii de trafic aerian, specialistii IT si specialistii in marketing, cu 100 de mii de dolari.

Citeste si:

Codasii salarizarii

La polul opus, in topul celor care sint platiti foarte prost, conduc cei care prepara mincarea la fast-fooduri. Acestia primesc, pe an, de 10 ori mai putin decit un psihiatru, adica 15 mii de dolari. Pe locul 2, tot angajatii din fast-food-uri, dar de data asta este vorba de cei care servesc mincarea, iar pe 3, ajutoarele de barmani. Cei care spala vasele stau mai bine in clasament. Ei cistiga anual aproape 16 mii de dolari pe an si se situeaza pe locul 4, o pozitie mai sus decit chelnerii. Cine lucreaza intr-un salon de coafat, unde spala parul clientelor, primeste 16 mii de dolari pe an, cu citeva sute de dolari mai putin decit un angajat intr-un cazinou. Pe pozitiile 8 si 9 se afla cei care servesc in localuri, la tejghea, si hostessele. Sint recompensati cu sume care ajung la 16.300 de dolari pe an. In topul celor mai prost platiti angajati se afla si fermierii, casierii si barmanii. Toti cistiga in jur de 17 mii de dolari pe an, in timp ce salvamarii si persoanele care au grija de batrini primesc cu o mie de dolari mai mult.