Aproximativ 400 de salariati de la Oltchim au reluat protestele, marti, in fata pavilionului administrativ.

Angajatii cer sa le fie platite salariile restante pentru lunile septembrie si octombrie si ca premierul Victor Ponta sa vina sa le explice de ce Guvernul nu si-a onorat promisiunile.

Potrivit liderului Sindicatului Oltchim, Corneliu Cernev, muncitorii sunt nemultumiti de faptul ca Ministerul Economiei nu a alocat 40 de milioane de euro pentru capitalul de lucru si pentru restantele salariale pentru lunile septembrie si octombrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Oamenii protesteaza in fata pavilionului administrativ si spun ca manifestarea de nemultumire va continua daca nu li se va da un raspuns concret. Sunt 400 de salariati suparati de faptul ca Guvernul nu si-a onorat niciuna dintre promisiunile facute in ceea ce priveste alocarea sumei de 40 de milioane de euro, necesara pentru repornire, acesta este capitalul de lucru total. Salariatii nu si-au primit salariile in ultimele doua luni, septembrie si octombrie, starea de spirit nu este buna, iar cativa dintre ei sunt in greva foamei. Ieri (n.r. - luni) au intrat sase in greva foamei, acum sunt cinci, deoarece unul a renuntat din cauza problemelor medicale", a spus Cernev.

El a mai afirmat ca protestatarii cer ca premierul Victor Ponta sa vina la Ramnicu Valcea pentru a le explica perspectiva Oltchim si de ce Guvernul nu si-a tinut promisiunile. De asemenea, el anunta ca sase dintre salariatii participanti la protest au intrat in greva foamei.

Si luni, aproximativ 400 de angajati de la Oltchim Ramnicu Valcea au protestat in fata pavilionului administrativ, pentru ca nu si-au primit salariile pentru lunile septembrie si octombrie.

La protest au venit si presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Calea, prefectul Mircea Nadolu si senatorul social-democrat Laurentiu Coca, care au fost huiduiti de salariati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.