Aproximativ 80% dintre romani au probleme dentare, aparitia cariilor fiind cea mai frecventa afectiune.

In acelasi timp ce 70 la suta dintre europenii interogati au declarat ca sunt multumiti de starea sanatatii lor dentare, arata un studiu citat de MEDIAFAX.

Studiul pan-european care a evaluat starea sanatatii orale a cetatenilor europeni, publicat joi de Ziua Mondiala a Sanatatii Orale, arata ca dintre cei peste 3.500 de europeni intervievati, mai mult de jumatate au declarat ca nu mai au toti dintii naturali.

In Romania, conform unui studiu elaborat de Ipsos Marketing, igiena dentara se rezuma, in cea mai mare parte, la spalatul pe dinti.

"Aproape 80 la suta dintre respondenti au probleme dentare si aparitia cariilor este cea mai frecventa afectiune. Studiul releva ca patru din zece persoane prezinta probleme cauzate de placa dentara bacteriana, iar trei din zece au respiratia urat mirositoare si dinti sensibili. Cele mai frecvente simptome pentru dinti sensibili sunt durerile aparute in momentul in care mananca produse reci sau calde (91 la suta), urmate de durerea produsa de consumul produselor dulci/acre (50 la suta) sau atunci cand intra in contact cu aerul rece (47 la suta)", se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.