Procurorii anticoruptie ridica listele electorale din 15 judete controlate de baronii USL.

Ancheta vizeaza fraude electorale in 15 judete ale tarii controlate de poliicieni USL. Potrivit unor surse judiciare fraudele la vot au fost masive, de aproape cateva sute de mii de voturi.

Potrivit unor surse judiciare sunt multe cazuri in care aceeasi persoana vota pe lista electorala dar si pe lista suplimenetara. De asemenea, sunt foarte multe persoane care au fost inregistrate fictiv pe listele electorale permanente, vorbim de coduri numerice personale care au fost falsificate. Procurorii verifica veridicitatea mai multor semnaturi de pe listele suplimnetare.

Vili Pasare, primarul din comuna gorjeana Dragotesti a confirmat pentru evz.ro au venit procurori de la DNA Bucuresti.

„Au fost 180 de alegatori pe liste suplimentare și au votat in total 700-800 de persoane. Nu detin cifre exacte, ca nu m-am ocupat de referendum. Nu stiu daca a existat vreo plangere, pentru ca la sectia unde se fac verificari a fost cel mai infocat pedelist“, a explicat edilul cuma fost votul in Dragotesti.

Ancheta DNA a pornit dupa ce mai multi functionari din MAI au fost interceptati atunci cand discutau despre reducerea fictiva a populatiei din unele judete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.