Meteorologii avertizeaza ca ziua de vineri va fi deosebit de calda, temperaturile atingand nivelul de 38 de grade in zonele de sud si est.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de canicula valabil pentru ziua de vineri si pentru toate regiunile tarii cu exceptia centrului si nordului, unde ramane in vigoare codul galben.

Valul de caldura se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 pe arii extinse.

Temperaturile maxime vor depasi frecvent 35....37 de grade, atingand izolat valori de 38 de grade in zonele de campie din sudul si estul tari.

Dupa canicula, furtuni

Incepand cu 22 iunie ora 18, timp de 23 de ore, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in majoritatea regiunilor.

In vestul, centrul, nordul si nord-estul teritoriului vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie, local averse ce pot depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse caderi de grindina, mai ales in zona de munte.


Sursa foto: meteoromania.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.