Sistemul public de pensii trebuie transformat intr-o structura bazata pe principiul acumularii in conturi personale, banii stransi urmand sa fie utilizati ca fond de dezvoltare a statului, pe principii de eficienta, nu pentru acoperirea "gaurilor negre", a declarat ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

"Cred ca sistemul public de pensii trebuie transformat intr-un un sistem de acumulare. Este normal sa existe si un sistem coordonat, garantat si administrat de stat, dar principiile care trebuie sa stea la baza acestuia trebuie sa fie asemanatoare cu cele ale sistemului privat. Adica trebuie sa mergem pe acumulare, deci o persoana trebuie sa stie si sa fie responsabila din prima zi in care intra pe piata muncii ca trebuie sa isi puna deoparte niste bani pentru perioada cand va iesi la pensie, acesti bani sa se acumuleze intr-un cont personal", a afirmat Campeanu.

Ea a spus ca banii acumulati in conturile participantilor pot fi utilizati "ca un fond de dezvoltare a statului respectiv", potrivit Wall-Street.ro.

"In acelasi timp, folosirea acestor bani trebuie sa se faca pe principii de eficienta si nu pentru acoperirea gaurilor negre ale unui stat sau altul", a spus ministrul Muncii.

CIteste tot articolul despre sistemul de pensii pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.