Descopera cum a fost tratat subiectul protestelor din Romania in presa internationala.

BBC prezinta realitatea protestelor din Romania si explica ca miscarile din intreaga tara au inceput de la sustinerea unui oficial (Raed Arafat, n.r.) care a demisionat pentru a-si arata impotrivirea fata de reforma sistemului de sanatate. De-a lungul zilelor, protestele au trecut la lozinci impotriva actualului guvern.

CNN, cu ajutorul unui jurnalist freelancer din Romania, scrie ca protestele au venit ca urmare a masurilor nepopulare luate de catre guvern in ultimii doi ani si ofera o imagine de ansamblu printr-o galerie foto realizata la fata locului.

Cea mai mare parte a presei internationale a preluat un articol scris de Associated Press. Potrivit acestuia, guvernul din Romania a creat o celula de criza in timpul noptii de duminica in conditiile in care protestele violente pareau sa se incheie. Articolul afirma ca protestatarii furiosi din cauza masurilor de austeritate au aruncat cu pietre si bombe incendiare.

The New York Times
preia acelasi articol al AP si scrie ca furia protestelor a fost indreptata catre presedintele Traian Basescu, personaj politic odinioara popular. Duminica, sute de oameni de toate varstele strigau “Jos cu Basescu!” si solicitau alegeri anticipate.

In principal, presa internationala de renume a prezentat evolutia protestelor din Romania in mod real si cu acuratete, insa au existat si cateva publicatii care au facut unele greseli.

BusinessDay.co.za
, publicatie din Africa de Sud, scrie ca in Romania circa 12 oameni, inclusiv un cameraman si 4 politisti au fost raniti in cadrul protestelor. Din pacate, jurnalistii acestei publicatii scriu ca Budapesta este capitala Romaniei.

Redam in original paragaful cu pricina: “In Romania a dozen people, including a cameraman and four policemen, were injured in the capital, Budapest, on Saturday in clashes with demonstrators”.

Denverpost.com face un rezumat al protestelor din Romania bazate pe demonstratiile impotriva masurilor de austeritate si a standardelor de viata scazute. Problema totusi se poate observa din titlul acestuia „Army counters Romanian protests” (Armata contracareaza protestele din Romania, n.r.), in conditiile in care doar jandarmeria a intervenit in cazul acestor proteste si in niciun caz armata.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.