Majoritatea romanilor cred ca angajatii Parlamentului sunt corupti. Pentru 67% dintre ei, anul 2011 a insemnat inrautatirea coruptiei in Romania.

Doar 6% din respondenti sunt de parere ca fenomenul coruptiei s-a atenuat, iar 26 la suta considera ca nivelul coruptiei nu s-a modificat, potrivit sondajului realizat la cererea Asociatiei pentru Implementarea Democratiei.

In randul bucurestenilor, procentul celor care cred ca stam mai rau la capitolul "coruptie" este si mai mare. 81 de procente au afirmat ca nivelul coruptiei a crescut in ultimele 12 luni. La nivelul tarii, media este de 64%, relateaza MEDIAFAX.

Tot bucurestenii sunt cei care au fost cei mai onesti in privinta folosirii mitei: 56% au declarat ca ei insisi sau un membru al familiei a oferit atentii / favoruri in ultimele 21 de luni. La nivelul tarii, procentul este de 34%.

Cea mai corupta institutie este perceputa a fi Parlamentul (87% dintre respondenti cred ca exista coruptie in randul angajatilor). Mai mult de jumatate din romani considera ca in Romania nu poti avea succes fara sa fii corupt (60%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.