Trei copii, patru femei si sapte barbati au murit intr-un teribil accident produs in Ungaria in urma impactului dintre un microbuz si un tir., toate aceste persoane fiind din microbuz, in timp ce soferul TIR-ului a fost ranit grav, dar stabil, iar un barbat din microbuz este in stare critica

  • Cauza accidentului

Autotrenul romanesc a derapat de pe banda sa de mers dupa o curba, pe autostrada M43, si a patruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune frontala cu un microbuz inmatriculat in Romania, a anuntat politia ungara, citata de MTI.

Paisprezece persoane au murit, inclusiv trei copii, cand un microbuz romanesc a fost lovit frontal de un autotren, pe autostrada M43, in apropiere de Szeged, in sudul Ungariei, in noaptea de duminica spre luni, scrie MEDIAFAX.

Autotrenul, care transporta lemn din Arad catre Germania, a derapat de pe banda sa de mers dupa o curba, a rupt bara care desparte cele doua sensuri de mers, s-a rasturnat si a intrat in coliziune frontala cu microbuzul care venea din sens opus, a declarat pentru MTI un purtator de cuvant al politiei din Csongrad. Microbuzul, cu o capacitate de 15 persoane, efectua o cursa din Valencia (Spania) spre Bucuresti.

Ambele vehicule au ajuns in santul de la marginea drumului, potrivit corespondentului agentiei de presa MTI de la locul accidentului.

  • Politia Szeged: In accident au murit patru femei, trei copii si sapte barbati

Trei copii, patru femei si sapte barbati au murit in accidentul din Ungaria, toate aceste persoane fiind din microbuz, in timp ce soferul TIR-ului a fost ranit grav, dar stabil, iar un barbat din microbuz este in stare critica, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Szeged Szenti Szabolcs.

Szenti Szabolcs, a declarat, ca in urma accidentului de pe autostrada Szeged-Mako 14 persoane au murit, dupa ce soferul unui autocamion inmatriculat in Romania, care se indrepta spre Szeged pe autostrada M43, a intrat pe contrasens, lovind un microbuz care se indrepta spre Mako.

El a spus ca la Spitalul din Szeged au fost transportati soferul autocamionului, care este grav ranit, dar in stare stabila, si un barbat din microbuz, care este in stare critica.

Citeste si:
Victorie pentru premierul Viktor Orban. UE va debloca o finanţare...
Victorie pentru premierul...

Purtatorul de cuvant al Politiei din Szeged a explicat ca nu poate preciza deocamdata daca barbatul in stare critica este soferul microbuzului sau un pasager.

De asemenea, el a afirmat ca politistii au prelevat probe de sange de la soferul autocamionului, iar din primele informatii reiese ca acesta nu consumase bauturi alcoolice.

Soferul roman al TIR-ului care a provocat accidentul din sudul Ungariei a fost plasat in stare de arest, desi ramane internat, anunta politia ungara, citata de MTI.

Politia din Csongrad a comunicat ca soferul TIR-ului, un roman in varsta de 31 de ani, a fost plasat in stare de arest, desi ramane in spital. Politia a initiat cercetarea penala a acestuia.

  • Baconschi: Accidentul din Ungaria, legat de nerespectarea nomelor de trafic rutier international

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat luni ca nerespectarea nomelor legate de traficul rutier international a provocat accidentul din Ungaria si a precizat ca ambasada se ocupa sa ajute familiile pentru toate formalitatile ce trebuie indeplinite.
Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

Baconschi si-a exprimat regretul fata de producerea acestei tragedii, in care si-au pierdut viata 14 romani, dintre care cativa copii.

"Imi pare foarte rau ca s-a petrecut aceasta tragedie, in care sunt implicati si soferul de tir, care era tot roman si si-au pierdut viata 14 romani, din care si cativa copii. Nerespectarea normelor legate de traficul rutier international a provocat de fapt acest accident si ambasada se ocupa sa ajute familiile pentru toate formalitatile", a spus Baconschi.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a precizat ca atasatul roman de interne, Ioan Bente, s-a deplasat la locul accidentului si va oferi informatii suplimentare.

"Este atasatul nostru de intene, domnul Bente, la fata locului si asteptam sa primim informatii suplimentare", a spus Igas.

Fotografiile legate de accident le puteti vedea aici!

Citeste si:
Sfârșit cumplit pentru Călin Doboș, chirurgul vedetelor.
Sfârșit cumplit pentru Călin...

  • TIR-ul, al unei firme detinute de un fost politist de frontiera

Tir-ul implicat in accident este detinut de o firma de transport din municipiul Arad, ai carei patroni sunt un fost politist de frontiera condamnat pentru ucidere din culpa si mama acestuia, femeia afirmand ca nu crede ca soferul a adormit la volan.

Firma care detine camionul implicat in accidentul din Ungaria se numeste Transalex si are sediul intr-un apartament dintr-un bloc din municipiul Arad, iar soferul plecase in cursa duminica seara, la ora 22.00, transportand componente pentru mobilier din Arad in Germania.

Firma este detinuta de un fost politist de frontiera si de mama acestuia, femeia declarand ca soferul TIR-ului nu era obosit, pentru ca a plecat in cursa duminica seara, la ora 22.00, si a vorbit cu el la telefon cu cateva minute inainte de producerea accidentului.

Citeste si:
MAE: Patru romani, implicati intr-un accident grav de circulatie in...
MAE: Patru romani, implicati...

Femeia a spus ca soferul a iesit din tara prin Vama Nadlac, in cursul noptii.

"Nu era obosit, nu cred ca avea cum sa adoarma la volan, l-am contactat cu putin inainte de producerea accidentului si era in forma, chiar bine dispus", a declarat femeia, Maria Fratila.

Ea a spus ca este proprietara a firmei de transport impreuna cu fiul ei, Alexandru Fratila.

Alexandru Fratila este fost politist de frontiera din Arad, care a fost demis in 28 februarie 2011, dupa ce a fost condamnat definitiv pentru ucidere din culpa, in urma unui accident rutier.

Fostul politist de frontiera a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu moartea unui barbat.

Referitor la soferul TIR-ului implicat in accidentul din Ungaria, acesta are 31 de ani, se numeste Ovidiu Munteanu si lucra la firma din Arad de trei ani. El a fost grav ranit in urma accidentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.