Liderul libian Muammar Gaddafi cheama poporul libian "sa lupte pentru apararea patriei" impotriva coalitiei internationale. Acestea le-a transmis astazi aliatilor occidentali, intr-o interventie audio difuzata de televiziunea publica, ca vor fi invinsi.

"Toti oamenii din Libia poarta arme, nu veti avansa si nu veti reusi sa calcati pe acet pamant. Veti aduce iadul, insa vom lupta impotriva voastra daca veti continua. Nu va vom permite sa cuceriti acest teritoriu pentru ca suntem pe pamantul pe care Dumnezeu ni l-a dat", si-a inceput Gaddafi discursul, potrivit Realitatea tv.

Acesta considera ca poporul libian este victima unei agresiuni, iar puterile internationale dovedesc inca o data ca nu sunt civilizate, ci niste teroristi care ataca orice natiune care prospera. "Ce justificare aveti pentru aceste acte? Poporul libian va fi mai puternic. Ii sustinem pe oamenii care lupta impotriva opresiunii, pe toti cei din Africa, America Latina, chiar si din Europa", a daugat acesta

  • Gaddafi ameninta

Gaddafi spune ca oamenii din toata lumea se va revolta, iar membrii colaitiei isi vor pierde pozitiile inalte. In aparare, acesta invoca drepturile mentionate in Cartea Verde, care "spune ca poporul ar trebui sa ia controlul asupra propriului destin".[Razboi in Libia: SUA si Marea Britanie au lansat un prim val de rachete]

"Nu puteti sa ne atacati poporul, cine v-a dat acest drept? Cine sunteti de fapt? Sunteti niste barbari, iar ceea ce faceti este o agresiune fara justificare impotriva poporului libian, o monstruozitate". Gaddafi a tinut sa precizeze ca va lupta pentru pamant si drepturi, insa lupta va fi patata cu sangele poporului. Barbati, femei si chiar copii sunt gata sa lupte oricand impotriva tradatorilor, a adaugat acesta.

  • Nu ne temem de bombele voastre, veti fi pedepsiti

Gaddafi a tinut sa precizeze ca vor fi pedepsiti si cei care vor colabora cu aliatii. "Nu mai este vorba de o chestiune interna, a devenit o confruntare intre poporul libian si neonazisti. Voi veti fi cei care veti muri in aceasta lupta, nu ne tememe nici de avioane nici de bombele voastre, rabdarea si credinta noastra nu are limite. Va fi un razboi lung..., a conchis Gaddafi, potrivit BBC.
Citeste si:
Mesajul divinității pentru tine în acest an, în funcție de luna în...
Mesajul divinității pentru...

  • Fiul lui Kadhafi: Occidentul, inselat de o neintelegere cu privire la Libia

Occidentul s-a lasat inselat de "o imensa neintelegere" cu privire la situatia politica din Libia, a declarat Seif Al-Islam, unul dintre fiii colonelului Muammar Kadhafi, intr-un interviu acordat postului de televiziune american ABC, declarandu-se "surprins" de ofensiva aliata.

Excluzand posibilitatea ca tatal sau sa renunte la putere, Seif Al-Islam a dat asigurari ca "tara intreaga este unita impotriva militiilor armate si teroriste. Americanii si alti occidentali sunt pe cale sa sustina teroristii si militiile armate". "Este o mare neintelegere", a declarat el.

"Sambata, am fost surprinsi ca americanii, britanicii si francezii au atacat Libia, au atacat cinci orase", a recunoscut Seif Al-Islam. "Este o mare surpriza ca pana la urma presedintele Obama, pe care il credeam un om bun si un prieten al lumii arabe, a bombardat Libia", a adaugat fiul liderului libian, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si:
Surse: Ciucă a transmis că rotația premierilor se va face ca în...
Surse: Ciucă a transmis că...

  • Fiul lui Kadhafi exclude atacarea avioanelor civile in Marea Mediterana

Seif Al-Islam a exclus posibilitatea de a dobori avioane civile in Marea Mediterana, ca raspuns fata de operatiunea tarilor occidentale impotriva tarii sale, intr-un interviu difuzat duminica de postul de televiziune americane ABC.

"Nu este obiectivul nostru", a declarat fiul liderului libian. "Obiectivul nostru consta in a ajuta poporul nostru in Libia, in special la Benghazi", fieful rebelilor ostili regimului libian, a declarat Seif Al-Islam. "Credeti-ma, sunt pe cale sa traiasca un cosmar", a adaugat el.

Sambata, Muammar Kadhafi amenintase ca va ataca obiective civile si militare din Mediterana. "Mediterana a devenit un adevarat camp de lupta", a declarat el, intr-o scurta inregistrare audio difuzata de televiziunea oficiala libiana, precizand ca fortele libiene vor ataca "orice obiectiv civil sau militar" aflat in Mediterana.

Citeste si:
50 de ani de la primul pas pe Luna: Romania, printre tarile din...
50 de ani de la primul pas pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.