Feroviarii au declansat in aceasta dimineata o greva de avertisment, timp de doua ore. Au fost afectate 382 de trenuri.

Greva de avertisment a feroviarilor s-a incheiat la ora 9.00. Trenurile stationate in gari timp pe durata protestului au plecat spre statiile finale, traficul pe calea ferata urmand sa revina la normal in aceasta dupa-amiaza. Toate trenurile vor fi reprogramate pentru plecare dupa ora 9.00, iar cele stationate pe traseu isi vor continua drumul spre destinatiile finale, potrivit MEDIAFAX.

Casele de bilete au inceput sa vanda legitimatii de calatorie dupa ora 9.00. Calatorii care aveau deja bilet cumparat si-au putut recupera banii, insa multi calatori care aveau deja bilet cumparat au preferat sa astepte reluarea circulatiei trenurilor.

Primele trenuri care vor pleca din Gara de Nord Bucuresti sunt trei Accelerate spre Brasov, Pitesti si Rosiorii de Vede, doua Rapid spre Constanta si Brasov, doua Personale spre Urziceni si Buzau, toate avand o intarziere intre 60 si 120 de minute . Cea mai mare intarziere la sosire in Gara de Nord, de 150 de minute, este inregistrata de un Personal care trebuia sa ajunga din Ploiesti la ora 6.58, cu doua minute inainte de inceperea grevei de avertisment.

Primele trenuri programate sa soseasca in Gara de Nord in primele minute dupa incheierea grevei de avertisment sunt un Rapid de la Chisinau, cu 130 de minute intarziere, doua Accelerate de la Ploiesti si Valea Vornei - cu 120 si, respectiv 130 de minute intarziere.

  • CFR Calatori: 382 de trenuri au fost afectate de greva

Potrivit reprezentantilor administratiei, CFR are pierderi din cauza acestei greve de avertisment de peste 100 de milioane de lei.
La greva de avertisment au participat angajatii de la CFR Calatori si CFR Infrastructura.

Citeste si: Angajatii din penitenciare ies in strada


Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat ca aproximativ 850 de membri ai federatiei sunt asteptati astazi sa soseasca din tara in Capitala, pentru a se alatura sindicalistilor care vor protesta in Piata Constitutiei, potrivit Realitatea.
Citeste si:
CFR Infrastructură anunță că traseul feroviar revine în România,...
CFR Infrastructură anunță că...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.