Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a fostului director al Termoelectrica Ioan Ungureanu.

Fostul director al Termoelectrica Ioan Ungureanu, executorul judecatoresc Dragos Paul Rocosanu si avocatii Ovidiu Benone Voicu si Ioan Daniel Ionas au fost retinuti, marti, de procurorii anticoruptie

  • Abuz in serviciu, inselaciune, uz de fals

Fostul director al Termoelectrica Ioan Ungureanu este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca s-au obtinut avantaje patrimoniale pentru sine sau pentru altul, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, precum si de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, relateaza MEDIAFAX.

La randul sau, executorul judecatoresc Dragos Paul Rocosanu este acuzat de inselaciune, fals intelectual, uz de fals, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Potrivit anchetatorilor, in august 2007, Termoelectrica SA a chemat in judecata societatea Electrica SA, pentru o datorie pe care aceasta din urma o avea de achitat.

Ulterior, SC Termoelectrica, prin directorul general Ioan Ungureanu, a cesionat in mod ilegal dreptul litigios de creanta avocatului Ovidiu Voicu Benone, dupa care a incheiat cu acelasi avocat un contract de asistenta juridica in litigiul respectiv.
La 30 martie 2009, instanta a obligat societatea Electrica sa achite cabinetului avocatului Voicu suma totala de 7.470.000 de euro.

Totodata, in perioada aprilie-august 2009, prin manevre frauduloase desfasurate in cadrul procedurii de executare silita, executorul judecatoresc Dragos Rocosanu, impreuna cu avocatii Voicu si Ionas, au incarcat in mod nejustificat nota de plata pe care Electrica urma sa o achite ca urmare a executarii silite, pana la valoarea de 18.621.381 euro.

Citeste si:
Un fals medic, reținut după ce a convins un bătrân să îi dea 2.900...
Un fals medic, reținut după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.