Meteorologii prognozeaza pentru saptamana viitoare, marti si miercuri, doua zile de iarna "autentica", urmate de o perioada cu temperaturi de pana la minus 18 grade Celsius la munte.

In urmatoarele zile nu va mai ninge, insa va fi din ce in ce mai frig, cu temperaturi intre -4 si 6 grade Celsius. Vor fi ninsori doar in Carpatii Meridionali si Orientali, in timp ce in toata tara se intensifica gerul si vantul. Temperaturile vor usca abia dupa data de 10 martie, cand maximele vor urca peste 10 grade Celsius.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat ca nu exclude emiterea unei atentionari de vreme rea, potrivit MEDIAFAX.

" Pe 22 si 23 februarie, adica marti si miercuri, urmeaza doua zile de iarna autentica . Daca vantul se suprapune cu zapada, vom da o atentionare pentru partea de sud, Banat, Oltenia. Nu trebuie privita vestea ca fiind complet rea, pentru ca este nevoie in sud-est de un strat de zapada, deoarece urmeaza, in 24-28 februarie, temperaturi destul de scazute, cu minus 18 grade la munte. In sud este la limita, noi ne asteptam la minus 8-minus 9 grade, sper sa nu fie sub minus 10 grade, iar atunci stratul de zapada ar fi o protectie pentru culturi"
, a spus Sandu, a declarat acesta.

Potrivit meteorologilor, temperaturile scazute se vor mentine pana la 28 februarie, incepand sa creasca usor in intervalul 1 martie-6 martie.
In Bucuresti se vor inregistra 5 grade ziua si minus 3-4 grade noaptea, temperaturi considerate normale pentru acea perioada.

"Spre primavara ne indreptam dupa data de 10 martie, cu temperaturi maxime de peste 10 grade. Despre inundatii vom discuta in a doua parte a lunii martie"
, a adaugat directorul ANM.

Vremea in orasul tau

Vremea in urmatoarele trei zile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.