Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, acesta este considerat a fi printre primele 10 cauze de deces din lume. De asemenea, tot OMS a anuntat recent ca un sfert dintre romani sunt obezi.
In general, alimentele recomandate de reclamele TV contin de 3 ori mai mult zahar si de 2 ori mai multe grasimi decat ratia zilnica recomandata.
o
Potrivit Kudika.ro, cercetatorii atrag atentia ca timpul petrecut in fata televizorului ridica doua probleme majore pentru sanatate: prima este reprezentata de sedentarismul implicat de aceasta activitate, iar a doua de alegerea alimentelor in urma sau in timpul vizionarii programelor TV.

Specia umana este “proiectata” sa duca un stil de viata activ, stramosii nostri petreceau multe ore pe zi cautand mancare. Un stil de viata sedentar se opune acestui comportament “scris” in gene, efectele fiind vizibile asupra sanatatii noastre.

Sedentarismul - fie in fata micului ecran, fie in fata marelui ecran sau a calculatorului - duce la dereglari negative in procesul de depozitare a grasimilor si zaharului din organism, crescand riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, a diabetului, a obezitatii, a osteoporozei, a cancerului de colon.

La nivel mondial, aproximativ 2 milioane de decese pe an sunt atribuite inactivitatii fizice, determinand Organizatia Mondiala a Sanatatii sa emita o avertizare asupra sedentarismului. Acesta este considerat a fi printre primele 10 cauze de deces din lume.
Dupa studiile OMS, 60% dintre persoanele din lume duc o viata sedentara.
  • Tot OMS a anuntat recent ca un sfert dintre romani sunt obezi, jumatate dintre noi avand probleme de greutate mai mici sau mai mari.

Citeste mai multe despre obezitate si obiceiurile alimentare pe Kudika.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.